BACK

Ντοματοπιπεριές Ψητές Σαλάτα

Ελαφρύ και δροσερό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (4 votes)

Συστατικά:

4 ντομάτες, πολύ κόκκινες αλλά σφιχτές
4 πιπεριές κόκκινες
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 καυτερή πιπεριά
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4-1/3 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4-5 κουτ. σούπας κάπαρη, ψιλοκομμένη
 

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250° C.

 

Πλύντε και στεγνώστε καλά τις ντομάτες. Κόψτε τες στη μέση οριζόντια και βάλτε τες σε μεγάλο ταψί. Κόψτε και τα κρεμμύδια στη μέση και βάλτε τα και αυτά στο ταψί, μαζί και τις πιπεριές, γλυκιές και καυτερή. Λαδώστε όλα τα λαχανικά ελαφρά με τα χέρια σας, και ψήστε τα στο φούρνο για μια ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν κάπως τα κρεμμύδια.

 

Ξεφλουδίστε και πετάξτε τα σπόρια από τις πιπεριές. Κόψτε τες σε μικρά κομματάκια και βάλτε τες να στραγγίσουν σε τρυπητό. Ξεφλουδίστε και τις ντομάτες και βάλτε τη σάρκα τους σε τρυπητό να στραγγίξει.

 

Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και σοτάρετέ τα σε 2 κουτ. σούπας λάδι, μέχρι να μαλακώσουν. Βάλτε και τις ντομάτες στο τηγάνι, μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά τους. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε στο μίγμα όλες τις πιπεριές, καθώς και το κόλιανδρο ή το μαϊνατανό, την κάπαρη, αλάτι, ξύδι και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατώστε καλά, δοκιμάστε και προσθέστε πιπέρι αν χρειάζεται. Αφήστε τη σαλάτα να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον, προτού να τη σερβίρετε.

 

 

 

 

 

Αγλαΐα Κρεμέζη, από το βιβλίο Συνταγές & Ιστορίας για Μάγειρες με Ανησυχίες τόμος 2, Ανοιξη- Καλοκαίρι (εκδόσεις Πατάκη)

 

Tips

Είναι πιο νόστιμη την επόμενη μέρα και διατηρείται για μια βδομάδα περίπου σκεπασμένη στο ψυγείο.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: