Εύκολη μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα του δάσους και κονιάκ
Η μαρμελάδα με την μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών που θα δώσει δύναμη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα σας και συναρπαστική γεύση στα πρωινά σας.
Συστατικά:
2 κιλά φρούτα του δάσους
Συνήθως αγοράζω κατεψυγμένα φραγκοστάφυλλα, μούρα, μύρτιλα, αγριοκέρασα, και βατόμουρα
Αποφεύγω τα φραγκοστάφυλλα γιατί έχουν πολλά κοκούτσια.
Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε όλα τα φρούτα απλά διαλέξτε αυτά που σας αρέσουν.
1,5 κιλά ζάχαρη
100 γρ κονιάκ
χυμό ενός λεμονιού
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα φρούτα μας όπως είναι κατεψυγμένα, την ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να ξεπαγώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 40-45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας κάνοντας το γνωστό τεστ με το πιατάκι.
Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και το κονιάκ και αφήνουμε να πάρη μία βράση.
Γεμίζουμε τα έτοιμα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με την ζεστή μαρμελάδα.
Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Τα συντηρούμε στο ψυγείο μας για τουλάχιστον έξη μήνες εφ όσον έχει γίνει σωστά η αποστείρωση και το σφράγισμα.