Μους Σοκολάτας
Η μους σοκολάτας είναι σίγουρα μια από τις πρώτες συνταγές που πρέπει να μάθετε να φτιάχνετε
Συστατικά:
130 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
2 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό εσπρέσσο (2 κ.σ.)
1 φλ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά, χωρισμένα
1 κ.σ. ζάχαρη
Γαρνιρισμα
100 γρ. φράουλες
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί
ξύσμα σοκολάτας
Οδηγίες:
Χτυπάμε την κρέμα σαντιγί και την κρατάμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφικτή μαζί με τη ζάχαρη.
Σε μπαιν μαρί, ανακατεύουμε την σοκολάτα, το βούτυρο, τον εσπρέσσο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία σωματος. Τότε ανακατεύουμε μαζί και τους κρόκους. Μετά την μισή κρέμα, μετά τη μισή μαρέγκα κι ανακατεύουμε πάντα απαλά με σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και τελευταία την σαντιγί. Μοιράζουμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.
Γαρνίρουμε με επιπλέον κρέμα σαντιγί, ξύσμα σοκολάτας, και φρέσκιες φράουλες.