Πίτσα με κρεμμύδια και μπέικον
Η βασική παρέα για να παρακολουθήσετε έναν αγώνα ή για να πιείτε ένα ποτήρι λευκό κρασί με την παρέα σας ή ακόμα και με την γυναίκα σας είναι φυσικά μία πίτσα σπιτική.
Συστατικά:
Για την ζύμη
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ γλυκού ξερή μαγιά
2/3 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση
300 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
300 γρ τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε την μαγιά την ζάχαρη και το χλιαρό νερό και τα αφήνουμε μέχρι στην επιφάνεια να βγουν φυσαλίδες.
Με το Κ ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι το ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς για 8 λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
Την σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Όταν διπλασιαστεί την ζυμώνουμε και την χωρίζουμε σε ίσα μέρη και την αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγο μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 2000 C και ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε λαδωμένο ταψάκι.
Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο στην ζύμη και προσθέτουμε τα κρεμμύδια το τυρί το μπέικον και το δενδρολίβανο.
Ψήνουμε γιά 15 λεπτά.