Αρωματικό ελαιόλαδο με μυρωδικά και βότανα
Δημοσιέυτηκε: Sun, 04/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 02/18/2014 - 18:20
Αρωματικό ελαιόλαδο που δίνει ένα νέο χαρακτήρα στις σαλάτες και τα πιάτα σας!
Συστατικά:
4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
3 φύλλα φρέσκος δυόσμος
4 φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κ.σ. ιωδιούχο αλάτι
Οδηγίες:
1. Πλένουμε με νερό τα μυρωδικά και τα στεγνώνουμε καλά με μια πετσέτα.
2. Τα χτυπάμε σε γουδί ή στο μπλέντερ, μέχρι να αναδυθεί η μυρωδιά τους.
3. Τα τοποθετούμε μέσα σε μια καθαρή, στεγνή φιάλη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Κλείνουμε καλά τη φιάλη και την τοποθετούμε σε δροσερό και ξηρό μέρος για τρεις εβδομάδες. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ανακινούμε το περιεχόμενο της φιάλης μία ή δύο φορές.
4. Στρώνουμε το ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε καθαρές φιάλες. Πετάμε τα μυρωδικά.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: