Φακές της Καίτης από το Καφέ Αβυσηνία
Δημοσιέυτηκε: Fri, 05/24/2013 - 12:10 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:25
Συστατικά:
1 φλ. τσαγιού φακές καθαρισμένες
1/2 φλ.. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
15 κόκκους πιπέρι
10 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα τους
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
11/2 λίτρο νερό
1 κουτ.γλ. ρίγανη
3 κουταλίες της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουτ.γλ. αλάτι
Οδηγίες:
Πλένουμε τις φακές και τις καθαρίζουμε.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις φακές, το νερό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την δάφνη, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλάτι και βράζουμε ακόμα για 15 λεπτά.
Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε την ρίγανη και το ξύδι και σερβίρουμε τις φακές ζεστές.
Εάν θέλουμε προσθέτουμε και ακόμα ελαιόλαδο.
Tips
Προσφέρετε τις φακές μαζί με ποικιλία από αλίπαστα.
Προέλευση:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: