BACK

Φιλέτο πέρκας με σαφράν και σάλτσα μαϊντανού

Λεπτά αρώματα από την λευκή σάρκα της πέρκας και την διακριτική παρουσία του σαφράν.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 φιλέτα πέρκας περίπου 160 γρ το καθένα
χυμό ½ λεμονιού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα σαφράν (κατά προτίμηση Κοζάνης)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
μερικές μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση και χωρίς το κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

Οδηγίες:

Ξεπλένουμε τα φιλέτα με νεράκι και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε.

Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μαϊντανού πολτοποιούμε σε μπλέντερ το μαϊντανό με το ξίδι και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.

Πλένουμε, ξεσποριάζουμε και κόβουμε τη πιπεριά σε μικρά κομματάκια ρόμβου, αφού αφαιρέσουμε τις εσωτερικές άσπρες μεμβράνες.

Τεμαχίζουμε τις ελιές στη μέση, φροντίζοντας να έχουμε ισόποσα κομμάτια με τη πιπεριά. Τηγανίζουμε τα φιλέτα πέρκας στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε τα φιλέτα σε ατομικά πιάτα και πασπαλίζουμε το καθένα με λίγα νηματίδια σαφράν. Διακοσμούμε με τα κομματάκια πιπεριάς πάνω από τα οποία τοποθετούμε τις τεμαχισμένες ελιές. Ραντίζουμε με λίγη σάλτσα μαϊντανού.

Αν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε το ψάρι μας με λεπτοκομμένες τηγανητές φέτες λαχανικών