Φιλέτο σφυρίδας πάνω σε σάλτσα πράσου
Ευχαριστούμε πολύ το εστιατόριο Πλους Ποδηλάτου για την παραχώρηση της συνταγής!
Συστατικά:
4 φιλέτα σφυρίδας
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 1/2 κιλό πράσο
1 ματσάκι μαϊντανός
1/2 ματσάκι άνηθος
1 σελινόριζα
1 ντομάτα
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα, τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους. Βράζουμε τη σελινόριζα και την κάνουμε πουρέ. Σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα πράσα, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, τον άνηθο, τον πουρέ από σελινόριζα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σοτάρουμε με λίγο καυτό ελαιόλαδο τα φιλέτα της σφυρίδας, αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν, αλλά όχι να στεγνώσουν. Σερβίρουμε τη σφυρίδα πάνω στη σάλτσα πράσου, συνοδεύουμε με ρύζι, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και στολίζουμε με φουντίτσες μαϊντανού.