Φρουτάλια (ομελέτα με κολοκύθια)
Δημοσιέυτηκε: Tue, 09/25/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 09/01/2015 - 14:57
Η παραδοσιακή συνταγή της Άνδρου στο πιάτο σας! Οι ομελέτες σας δε θα είναι ποτέ πια ίδιες!
Συστατικά:
- 1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά κομμένα σε ροδέλες
- 2-3 αβγά
- λίγο γάλα
- αλάτι & πιπέρι
- τυρί τριμμένο
- λουκάνικα (Άνδρου κατά προτίμηση)
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσατίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν.
Αλατίζουμε.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το τυρί, το πιπέρι και το δυόσμο.
Τα ρίχνουμε πάνω στα κολοκυθάκια και όσο ακόμα δεν έχει ψηθεί η πάνω μεριά προσθέτουμε το λουκάνικο.
Γυρίζουμε την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και γαρνίρουμε με διάφορα λαχανικά.
Tips
Αν μας είναι δύσκολο να αναποδογυρίσουμε την ομεμέτα, μπορούμε να την τελειώσουμε στον φούρνο για να ψηθεί και το πάνω μέρος. Και βέβαια σε αυτή τη περίπτωση, θα χρησιμοποιήσετε τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο.
Προέλευση:
Πιάτο:
Ειδικές κατηγορίες: