Γαρίδες μαρινάτες σχάρας
Δημοσιέυτηκε: Wed, 05/04/2005 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Fri, 02/26/2016 - 10:38
Κλασσικός μεζές, που αποκτά νέα διάσταση με τη μαρινάδα.
Έχετε εφεδρικά κάρβουνα έτοιμα, αφού οι γαρίδες βγάζουν πολλά υγρά και σβήνουν τα κάρβουνα.
Συστατικά:
- 12 μεγάλες γαρίδες
Για την μαρινάτα
- 6 κουταλιές της σούπας ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
- 6 κουταλιές της σούπας sherry ή χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας σκούρα ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα"
Οδηγίες:
Πλένετε τις γαρίδες και τους κόβετε τα "μουστάκια".
Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, το sherry ή το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι.
Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε μαζί με τη ζάχαρη στο μίγμα λαδιού.
Μαρινάρετε τις γαρίδες στο μίγμα για 2 ώρες γυρίζοντάς τες μία φορά.
Στραγγίζετε τις γαρίδες από τη μαρινάτα και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ψήνετε και τις φέτες λεμονιού.
Πασπαλίζετε τις γαρίδες με λίγο αλάτι και τις σερβίρετε μαζί με τις φέτες λεμονιού
Προέλευση:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: