BACK

Γαρίδες μαρινάτες σχάρας

Κλασσικός μεζές, που αποκτά νέα διάσταση με τη μαρινάδα.

Έχετε εφεδρικά κάρβουνα έτοιμα, αφού οι γαρίδες βγάζουν πολλά υγρά και σβήνουν τα κάρβουνα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

  • 12 μεγάλες γαρίδες


Για την μαρινάτα

  • 6 κουταλιές της σούπας ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
  • 6 κουταλιές της σούπας sherry ή χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σκούρα ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα"

Οδηγίες:

Πλένετε τις γαρίδες και τους κόβετε τα "μουστάκια".

Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, το sherry ή το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι.

Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε μαζί με τη ζάχαρη στο μίγμα λαδιού.

Μαρινάρετε τις γαρίδες στο μίγμα για 2 ώρες γυρίζοντάς τες μία φορά.

Στραγγίζετε τις γαρίδες από τη μαρινάτα και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ψήνετε και τις φέτες λεμονιού.

Πασπαλίζετε τις γαρίδες με λίγο αλάτι και τις σερβίρετε μαζί με τις φέτες λεμονιού