Γεμιστά κρεμμύδια με κατσικίσιο τυρί
Ορεκτικό κατάλληλο για γεύματα που περιλαμβάνουν κρεατικά. Μη σας τρομάζει το κρεμμύδι δεν είναι τόσο βαρύ όσο νομίζετε, αφού το ζεματίζουμε και το ψήνουμε στο φούρνο και δεν το τηγανίζουμε. Αν έχετε gourmet διαθέσεις φτιάξτε μια σάλτσα με βαλσάμικο, μουστάρδα, μέλι αλάτι και πιπέρι και ρίξτε λίγο από πάνω!
Συστατικά:
8 μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα, καθαρισμένα
1/2 φλ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
1/4 φλ. μανούρι ή ρικότα, σε τρίμμα
2 κ.γλ. ξερό θυμάρι
2-3 κ.γλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λίγο από το πάνω μέρος των κρεμμυδιών. Καθαρίζουμε προσέχοντας να μη διαλυθούν οι εξωτερικές φλούδες.
2. Σε βραστό αλατισμένο νερό, ζεματίζουμε για 2 λεπτά τα κρεμμύδια για να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Αναμειγνύουμε τα τυριά, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και μια κουταλιά της σούπα λάδι σε ένα μπολ και ανακετεύουμε πολύ καλά.
4. Γεμίζουμε κάθε κρεμμύδι με 2 περίπου κουταλιές της σούπας με το μείγμα των τυριών αφήνοντας να περισσεύει λίγη γέμιση από πάνω.
5. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και τοποθετούμε τα κρεμμύδια.
6. Ψήνουμε στο πάνω στοιχείο του φούρνου για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και το τυρί πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.