BACK

Χόνδρος (τραχανάς) με γάλα και τυρί

Ο τραχανάς στην Κρήτη γίνεται με χόντρο σταριού και πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα και δεν είναι ίδιος με το πλιγούρι. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2-3 κουταλιές χόνδρο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
τυρί άπαχο κίτρινο (ένα κομμάτι όσο ένα κουτί σπίρτα)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Σε αντικολλητικό σκεύος βάζουμε νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον χόνδρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθεί. Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και το προσθέτουμε στον ζεστό χόνδρο. Στο τέλος αναμειγνύουμε το τριμμένο τυρί και το σερβίρουμε ζεστό.

Tips

Η κρέμα είναι έτοιμη όταν το κουτάλι στέκεται όρθιο, εννοώντας πως είναι τόσο πυκνή που δεν το αφήνει να πέσει στο πλάι.