Καϊμακλί Καϊσί - Βερίκοκα με γέμιση κρέμας
Δημοσιέυτηκε: Mon, 09/01/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 06/30/2014 - 20:40
Ένα πεντανόστιμο πρωτότυπο γλύκισμα από την εξωτική Τουρκία που συνδιάζει αποξηραμένα βερύκοκα με κρέμα γάλακτος και ξηρούς καρπούς. Αν και τα υλικά είναι πολύ απλά το αποτέλεσμα είναι αξέχαστο.
Συστατικά:
500γρ. αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα στη μέση
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1/2 λεμόνι
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
φιστίκια
Οδηγίες:
1.Μουλιάζουμε τα βερίκοκα σε ζεστό νερό για 120 λεπτά για να μαλακώσουν.
2.Στραγγίζουμε.
3.Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με 1 φλ. νερό και το λεμόνι.
4.Βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.
5.Προσθέτουμε τα βερίκοκα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
6.Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
7.Χτυπάμε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγύ.
8.Προσθέτουμε ανακατεύοντας 1 φλ. αμύγδαλα στην κρέμα.
9.Τοποθετούμε τα βερίκοκα σε μια στρώση με τη μέσα πλευρά προς τα πάνω.
10.Τοποθετούμε το μείγμα της κρέμας από πάνω.
11.Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά βερίκοκα.
12.Πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και φιστίκια.
Αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: