Καλαμάρια με σάλτσα σέρι
Δημοσιέυτηκε: Wed, 07/14/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 04/23/2024 - 12:21
Ένα κοκκινιστό καλαμαράκι που θα σας κλέψει την καρδιά.
Συστατικά:
1 κιλό καλαμαράκια ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες στον τρίφτη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
16 ασπρισμένα αμύγδαλα
4-5 κλωστές σαφράν
½ φλιτζάνι ξηρό σέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
αλάτι
Οδηγίες:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με το σαφράν.
Καθώς "τρέχει" το μπλέντερ, προσθέτουμε και το σέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, την ντομάτα το αλάτι και τα καλαμαράκια.
Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 45 λεπτά, προσθέτοντας νερό, εάν χρειαστεί.
Σερβίρουμε με ρύζι, εάν θέλουμε.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Ειδικές κατηγορίες: