Καναπεδάκια από παντζάρια με μους πέστροφας
Ένα πρωτότυπο ορεκτικό που θα γεμίσει όχι μόνο με γεύση αλλά και χρώμα το τραπέζι σας! Μια πρωτότυπη ιδέα για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να ανοίξετε το δείπνο σας εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σας!
Συστατικά:
Για τη βάση:
250 γρ. παντζάρια βρασμένα
250 γρ. πατάτες βρασμένες
1 αβγό
2 κ.σ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Για τη μους πέστροφας:
100 γρ. πέστροφα καπνιστή
200 γρ. τυρί κρέμα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
φρέσκο κρεμμυδάκι
κόκκους από κόκκινο πιπέρι για τη διακόσμηση
Οδηγίες:
1. Πολτοποιούμε τα παντζάρια και τις πατάτες.
2. Αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε ένα σφιχτό χυλό προσθέτοντας το αβγό και το αλεύρι.
3. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο και απλώνουμε μια κουταλιά από το χυλό σαν να κάνουμε κρέπες.
4. Όταν κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε με ένα φορμάκι στο σχήμα που θέλουμε.
5. Ετοιμάζουμε τη μους ανακατεύοντας το τυρί κρέμα με την πέστροφα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
6. Σερβίρουμε τη μους πάνω από τις κρέπες παντζαριού και γαρνίρουμε με τα πράσινα από τα κρεμμυδάκια και το κόκκινο πιπέρι.