BACK

Κερκυραϊκό Mπουρδέτο

Το μπουρδέτο είναι από τις πιο κλασσικές συνταγές της Κέρκυρας. Σήμα κατατεθέν της. Δοκιμάστε το ψάρι με αυτόν τον τρόπο και θα δείτε πόσο νόστιμο είναι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 ολόκληρα καθαρισμένα ψάρια περίπου μισό κιλό το κομμάτι
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
3/4 φλ. ξηρό λευκό κρασί
1/4 φλ. νερό
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γλ. ξερό θυμάρι
1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
1 ματσάκι πλατύφυλλος μαϊντανός

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

1. Αφήνουμε τα ψάρια να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα περνάμε μέσα-έξω με λεμόνι και αλατοπίπερο. Τα βάζουμε  σε μια ρηχή γαβάθα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο. 

2.Βάζουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

3. Προσθέτουμε το κρασί και το νερό και αφήνουμε να βράσει.

4. Βάζουμε τη δάφνη, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, το μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσει.

5. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε το ψάρι σκεπασμένο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σκάει η σάρκα του ψαριού.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με πιπέρι καγιέν και τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Tips

Κέφαλος, λυθρίνι, αλλά ακόμα και σαρδέλλες μπορούν να γίνουν με αυτόν τον τρόπο.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: