BACK

Κοκκινόψαρο και Βακαλάος Σούπα

Μια απλή ψαρόσουπα που μπορεί να γίνει και με κατεψυγμένα ψάρια, αν δεν βρείτε φρέσκα. Μπορείτε επίσης να την αυγοκόψετε στο τέλος. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

2 κοκκινόψαρα καθαρισμένα 
2 βακαλάοι καθαρισμένοι
2 καρότα, χοντροκομμένα
2 πατάτες, χοντροκομμένες
1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
2 κόκκινες ντομάτες, χοντροκομμένες
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το κρεμμύδι, μαζί με τα υπόλοιπα χορταρικά, να σοταριστούν για πέντε λεπτά. Προσθέτετε το ανάλογο νερό, αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά και μετά  προσθέτετε το κοκκινόψαρο και το βακαλάο, χονδροκομμένα. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 10' λεπτά ακόμα, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού. Τα σερβίρετε ζεστά.

 

Tips

Σκορπίνες, καπόνια ή άλλα ψάρια που κάνουν για βράσιμο μπορούν να αντικαταστήσουν τα ψάρια.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: