Κοτόπουλο με γιαούρτι και μέλι
Δημοσιέυτηκε: Wed, 04/28/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 07/22/2014 - 14:30
Συστατικά:
"4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (800 γρ περίπου)
50 γρ μέλι
1 κουταλάκι μουστάρδα
λίγο αλατοπίπερο
2 κουταλάκια σόγια
150 ml ζωμό κότας
150 γρ γιαούρτι (2% λιπαρά)
λίγο φρέσκο βασιλικό"
Οδηγίες:
Βάζετε το μέλι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τη σόγια σε ένα μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο κοτόπουλο, που έχετε τοποθετήσει σε ένα ταψί, και προσθέτετε το ζωμό.
Ψήνετε στο φούρνο, στους 200° C, για 1 ώρα περίπου. Βγάζετε το κοτόπουλο από το φούρνο και βράζετε τη σάλτσα που έμεινε σε μια κατσαρόλα μέχρι να ελλατωθεί στο μισό και προσθέτετε το γιαούρτι.
Περιχύνετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και το σερβίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας και λίγο φρέσκο βασιλικό.
Διατροφικά στοιχεία: Ασβέστιο & Πρωτεΐνες