Κρέπες με μήλα και σορμπέ
Ίσως η πιο περίεργη συνταγή που έχετε ποτέ διαβάσει, αλλά δοκιμάστε την και θα δείτε!
Συστατικά:
Υλικά για sorbet
370 ml μπύρα Fischer
500 ml ζάχαρη
500 ml νερό
χυμό 1 λεμονιού
Υλικά για κρέπα
60 γρ. αλεύρι
λίγο αλάτι
10 γρ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 φακελάκι βανίλια
2 αυγά
35 γρ. βούτυρο
200 ml γάλα
μικρά μελωμένα μήλα
Οδηγίες:
Για να φτιάξουμε το Sorbet: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την μπύρα Fischer και το χυμό λεμονιού και τα τοποθετούμε στην παγωτομηχανή. Στην περίπτωση που δεν έχουμε τα τοποθετούμε στον καταψύκτη όπου και τα ανακατεύουμε συχνά ώστε το μείγμα να παραμείνει ρευστό και να μην παγώσει.
Για να φτιάξουμε τη κρέπα: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη φλούδα λεμονιού, τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο και στο τέλος το γάλα. Όταν πήξει το μείγμα αυτό, το απλώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε τα μελωμένα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια βάζοντάς τα μέσα στις κρέπες. Τις διπλώνουμε και τις σερβίρουμε ζεστές, περιχύνοντάς τες με το σορμπέ.