Μπουρεκάκια Καισαρείας
Δημοσιέυτηκε: Wed, 05/05/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Fri, 03/15/2024 - 11:17
Τα μπουρεκάκια Καισαρείας με παστουρμά είναι από τα πιο κλασσικά ορεκτικά της τουρκικής κουζίνας και θα σας εντυπωσιάσουν με την γεμάτη και πικάντικη γεύση τους.
Συστατικά:
500 γρ. φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
75 γρ.125 γρ. βούτυρο πρόβειο λιωμένο
Για τη γέμιση
350 γρ. τομάτες κονκασέ (με λίγο αλάτι και ζάχαρη)
350 γρ. κασέρι σε ψιλές φέτες
350 γρ. παστουρμά σε ψιλές φέτες
Οδηγίες:
Τα πιτάκια Καισαρείας μπορούν να κοπούν σε ατομικά τετράγωνα (12 χ 6 εκ.) ή σε μπουρεκάκια (6 χ 4 εκ.).
Κόβετε το φύλλο σε κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμείτε. Γεμίζετε τα κομμάτια των 2-4 φύλλων, τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο.
Τα βάζετε σε ένα ταψί, τα βουτυρώνετε και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο, στους 160° C - 180° C.
Σερβίρονται ζεστά.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή: