Νιόκι με μύδια και καβούρι
Η χαρά του να ζυμώνεις το φαγητό που θα φας είναι μεγάλη!
Μια απλή συνταγή για νιόκι από το εστιατόριο Naninnella μας χαρίζει αυτήν την χαρά.
Συστατικά:
Για τα νιόκι
χοντρό αλάτι για το βράσιμο
325 γρ. πατάτες
βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 αβγό
αλάτι
Για την σάλτσα
500 γρ. μύδια
600 γρ. καβούρι
1 φλ. λευκό κρασί
1 μεγάλο σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Οδηγίες:
1. Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
2.Μόλις βράσει, προσθέτουμε το χοντρό αλάτι.
3.Βάζουμε τις πατάτες στο στραγγιστήρι, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις μαγειρεύουμε στον ατμό, μέσα στην κατσαρόλα με κλειστό καπάκι, για 45 λεπτά.
4.Στραγγίζουμε και περνάμε τις πατάτες από τον τρίφτη.
5.Σχηματίζουμε ένα "βουνό" από πατάτες με μια λακκούβα στη μέση και εκεί βάζουμε το αβγό.
6.Αλατίζουμε.
7.Σιγά-σιγά παίρνουμε λίγο από το αλεύρι και το δουλεύουμε μέσα στις πατάτες μέχρι να ενσωματωθεί σχεδόν όλο.
8.Ζυμώνουμε.
9.Κόβουμε τη ζύμη σε 5-6 κομμάτια και τα πλάθουμε για να γίνουν λωρίδες πάχους 3 εκ.
10.Κόβουμε την κάθε λωρίδα σε κομματάκια των 2 εκ.
11.Τα γυρίζουμε προς τα κάτω, βαστώντας τα μεταξύ δείκτη και μεσαίου δαχτύλου, ώστε να σχηματίζουν ένα "C".
12.Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος περίπου 40x27 εκ.
13. Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα νιόκι.
14.Μόλις ανεβούν στην επιφάνεια, τα αφήνουμε για μισό λεπτό.
15.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε στο σκεύος.
Για τη σάλτσα
1. Σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι σε μια κατσαρόλα.
2. Ρίχνουμε το καβούρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά μαζί με τα μύδια.
3.Σβήνουμε με το κρασί.
4.Ρίχνουμε τη ντομάτα και το μαϊντανό.
5.Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
6.Ελέγχουμε ότι όλα τα μύδια έχουν ανοίξει και πετάμε αυτά που δεν έχουν ανοίξει γιατί μάλλον είναι χαλασμένα.
7. Παίρνουμε τη σάλτσα και την ανακατεύουμε μαζί με τα νιόκι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας γύρω-γύρω με τα μύδια.