Κοτόπουλο στο τηγάνι με ελιές
Ένα πολύ αρωματικό και λεπτό σε γεύση φαγητό ακόμα κι αν γίνεται στο "κακό" τηγάνι. Αν δεν κάνουμε κατάχρηση, το τηγάνι είναι ένας παράδεισος για τον ουρανίσκο μας. Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε τις ντομάτες από την παρασκευή και να αφήσετε το φαγητό άσπρο με λίγο λεμόνι.
Συστατικά:
1 κοτόπουλο
2 ξερά κρεμμύδια
20 ντοματάκια κομμένα στην μέση
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. μαύρες ελιές
1 ματσάκι φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
150 ml ζωμός λαχανικών
100 ml λευκό κρασί
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. τζιντζερ τριμμένο ή 1/2 κ.γλ. σκόνη (σκόνη)
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό των λαχανικών.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, αλάτι, τη δάφνη και βράζουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Λίγο πριν τελειώσει, προσθέτουμε τις ντομάτες στο φαγητό.
Ζεματάμε τις ελιές σε λίγο νερό για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο φαγητό ένα τέταρτο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό.