Πουρές από μπιζέλια
Δημοσιέυτηκε: Tue, 03/16/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 07/30/2013 - 11:22
Ένας πεντανόστιμος και πολύ θρεπτικός πουρές με πράσινο χρώμα που ξετρελαίνει ακόμα και τους μικρούς μας φίλους. Ετοιμάστε τον με φρέσκο αρακά την άνοιξη ή ακόμα και με καταψυγμένο κατά την διάρκεια όλου του χρόνου.
Συστατικά:
1½ φλιτζάνι αρακά
1 πράσο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
1. Βράζουμε πολύ καλά για 2 ώρες περίπου 1 ½ φλιτζάνι αρακά σε αλατισμένο νερό. Όταν γίνει πολύ μαλακός τον αλέθουμε και τον κάνουμε πουρέ.
2. Ψιλοκόβουμε το πράσο, τον άνηθο, το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πουρέ των μπιζελιών προσθέτοντας πιπέρι και ανακατεύουμε. Το σερβίρουμε ζεστό.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: