Πράσινη σαλάτα με σύκα
Δημοσιέυτηκε: Sun, 04/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 01/04/2017 - 13:24
Η συνταγή αυτή αποτελεί τη βάση για μια σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε και να εμπλουτίσετε με πάρα πολλούς τρόπους αναλόγως με τη γεύση και τις προτιμήσεις σας.
Συστατικά:
- 2 μαρούλια κατσαρά
- 1 κ.σ. κουκουνάρια
- 5 σύκα ξερά κομμένα σε κύβους
Για το ντρέσινγκ
-
4 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. ελαιόλαδο -
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε τα σύκα και τα κουκουνάρια και τα ανακατεύουμε καλά.
Eτοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας πολύ καλά σε ένα μπολάκι το λάδι, μέλι και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
Tips
Προσθέστε άφοβα ανθότυρο ή ξερή μυζήθρα, καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης και γενικώς παίξτε με τις γευστικές δυνατότητες που δίνει ο συνδυασμός του πράσινου λαχανικού με τα σύκα.
Προέλευση:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: