Ras el hanout, μείγμα μπαχαρικών
Δημοσιέυτηκε: Mon, 09/01/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:26
Ένα μείγμα από κάθε λογής μπαχαρικών που θα δίνει εξωτική γεύση στο κάθε πιάτο που συνοδεύει.
Συστατικά:
1 κ.γλ. καρπούς μπαχαριού ή 1-1/4 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι
1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο ή 2 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
20 κλωστές κρόκου (σαφράν)
2 κ.γλ. κόκκους μαύρου πιπεριού ή 1-1/2 κ.γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1-1/2 κ.γλ. ολόκληρο μασίς (οι κάψες του σπόρου του μοσχοκάρυδου) ή τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 μπαστουνάκι κανέλας ή 1 κ.γλ. τριμμένη κανέλα
2 κ.γλ. σπόρια κάρδαμου ή 1-1/2 κ.γλ. τριμμένο κάρδαμο
2 κομμάτια αποξηραμένο τζίντζερ 5 εκ. ή 2 κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
2 κ.γλ. αλάτι
1 κομμάτι αποξηραμένη κουρκούμη 5 εκ. ή 1 κ.γλ. τριμμένη κουρκούμη
Οδηγίες:
Αν χρησιμοποιούμε τα μπαχαρικά ολόκληρα:
1. Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε 3 με 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αναδυθεί από το μείγμα ένα ευχάριστο άρωμα.
2. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε σε δοχείο που κλείνει καλά ή σφραγίζει.
Αν χρησιμοποιουμε τριμμένα μπαχαρικά.
1. Με ένα γουδί και το γουδοχέρι ή ένα μύλο μπαχαρικών, αλέθουμε τα συστατικά μέχρι να γίνουν σκόνη.
2. Κοσκινίζουμε για να φύγουν τυχόν ινώδη στοιχεία.
Τοποθετούμε σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο και διατηρούμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος ή στην κατάψυξη.
Tips
Το ολόκληρο μασίς είναι το δαντελωτό κόκκινο επίσπερμο κάλυμμα του μοσχοκάρυδου. Καθώς ξεραίνεται αποκτά ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Είναι περισσότερο γνωστό στην τριμμένη του μορφή ως τριμμένο μασί.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: