Ρύζι με λαχανικά
Ελαφρύ καλοκαιρινό και υγειινό με ενδιαφέροντα συνδιασμό υλικών της Μεσογείου.
Συστατικά:
½ κιλό ρύζι
1 λίτρο ζωμό κρέατος
2 κρεμμύδια
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
200 γρ. μανιτάρια
1 κουταλάκι δυόσμος
2 καρότα
1 κουταλάκι κύμινο
2 κολοκυθάκια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 πράσα
60 γρ. βούτυρο
1 μελιτζάνα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
αλάτι
Οδηγίες:
Κόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε με το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον δυόσμο και το κύμινο.
Ψιλοκόβουμε ένα πολύ μικρό κρεμμύδι και το σοτάρουμε με λάδι σε ένα άλλο τηγάνι. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε ζωμό κρέατος σε αναλογία 2 προς 1 σε σχέση με το ρύζι. Το βράζουμε σε δυνατή φωτιά τα πρώτα 5 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά βράζοντας το ρύζι για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρουμε το ρύζι χωριστά από τα λαχανικά.