Σουβλάκι αρνιού με σάλτσα κόκκινης και κίτρινης πιπεριάς
Συστατικά:
1 ½ κιλό αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλο
Για τη μαρινάδα
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Για τις σάλτσες πιπεριάς
2 κίτρινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, κόβουμε το κρέας σε κύβους και το μαρινάρουμε για 4-8 ώρες. Στη συνέχεια περνάμε το κρέας στα σουβλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 15 λεπτά. Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους.
Ανακατεύουμε τις κόκκινες πιπεριές με το μισό λάδι, το μισό μπαλσάμικο και το μισό βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κάνουμε το ίδιο και με τις κίτρινες πιπεριές. Όταν ψηθούν τα σουβλάκια, τα σερβίρουμε με τις δύο σάλτσες.