BACK

Ταλιατέλες Πριμαβέρα

Η πιο λαχταριστή μακαρονάδα της άνοιξης. Ένας συνδυασμός που μυρίζει φρεσκάδα. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ. ταλιατέλες
500 γρ. σπαράγγια
5 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
250 γρ. αρακά φρέσκο καθαρισμένο
60 ml άσπρο κρασί
80 γρ. βούτυρο
5 κλωναράκια από μαϊντανό, βασιλικό και δυόσμο, μόνο τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες:

Πετάμε το κάτω σκληρό μέρος από κάθε σπαράγγι, κόβουμε τις πάνω τρυφερές άκρες και τεμαχίζουμε τα υπόλοιπα σε κομμάτια 4 εκατοστών διαγώνια .  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον αρακά και τα κάτω μέρη από τα σπαράγγια για 5 λεπτά.  Προσθέτουμε τις πάνω άκρες από τα σπαράγγια, βράζουμε για 3 λεπτά ακόμα, σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί, το βούτυρο και μπόλικο αλατοπίπερο, τα μυρωδικά μέχρι το κρασί να εξατμιστεί σχεδόν όλο και τα λαχανικά να γυαλίσουν.  Βράζουμε τις ταλιατέλες  σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε μέσα στην σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικη παρμεζάνα. 

Tips

Τα φρέσκα λαχανικά και το βούτυρο ταιριάζουν απόλυτα με την πάστα αλλά μπορείτε να βάλετε ελαιόλαδο αν προτιμάτε.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: