Παγωμένο Μωσαϊκό
Το μωσαϊκό , το αγαπημένο γλυκό που όλοι μας έχουμε φτιάξει στο σπίτι κάποια φορά, εδώ στην παγωμένη του μορφή από τον σεφ Παρλιάρο
Συστατικά:
125 γρ. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
3 κρόκοι αυγού
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο λιωμένη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
30 γρ. κονιάκ
Οδηγίες:
Φτιάχνουμε μία κρεμ ανγκλέζ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλαδή στους 84-85ºC, (πάνω απ’ αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα «κόβει» γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος για να μην μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό.
Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35οC. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Χοντροκόβουμε με τις παλάμες μας τα μπισκότα, τα ραντίζουμε με το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα.
Το αδειάζουμε σε μία μεταλλική φόρμα της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση κυλινδρική, και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.