Η χειμωνιάτικη καρυδόπιτα με ρόδι
Μία καρυδόπιτα ξεχωριστή για χειμωνιάτικες γλυκές απολαύσεις με τα διακοσμητικά ρόδια να της δίνουν μία εορταστική μορφή.
Συστατικά:
3 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
6 αυγά
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
3 κουταλιές σούπας γάλα
2 κουταλάκια baking powder
σπόρους από ένα ρόδι για την διακόσμηση
για το σιρόπι
2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
Οδηγίες:
Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και κρατήστε τη σε μπολ.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέστε την κανέλα το baking powder και τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίξτε εναλλάξ το αλεύρι με τα καρύδια.
Στο τέλος ενσωματώστε την μαρέγκα ρίχνοντας την σιγά σιγά και ανακατεύοντας από κάτω προς τα επάνω.
Βουτυρώστε και αλευρώστε την φόρμα σας καλά και ρίξτε μέσα τα υλικά.
Ψήστε στους 200°C για 45΄. Όταν φουσκώσει και στερεοποιηθεί χαμηλώστε στους 180°C και συνεχίστε για άλλα 15 λεπτά.
Βράστε στο μεταξύ το σιρόπι για 8΄ και όταν βγει το γλυκό από το φούρνο περιχύστε με το χλιαρό σιρόπι.