Κρεμ μπρυλε σοκολάτα
Η γνωστή σε όλους πλέον κρεμ μπρυλέ στην σοκολατένια της μορφή από τον σεφ patissier Παρλιάρο.
Συστατικά:
200 γρ.κρέμα γάλακτος
250 γρ.γάλα
80γρ.σοκολάτα 70% τεμαχισμένη
100 γρ.ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
Ζάχαρη για το κάψιμο
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους πολύ καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα τη κρέμα και πριν πάρει βράση ενσωματώνουμε κ ομοιογενοποιούμε πολύ καλά τη σοκολάτα.
Ενώνουμε με το μείγμα των αυγών κ γεμίζουμε 6 χαμηλά πυρίμαχα για κρέμ μπρυλέ. Τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου και το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθ. για 40 λεπτά.
Βγάζουμε τα πυρίμαχα από το μπεν μαρί κι όταν είναι να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη και καίμε με το φλόγιστρο ή με το ειδικό εργαλείο.