Μια διαφορετική σαλάτα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια τέλεια σαλάτα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Συστατικά:
για την σαλάτα
2 γλυκοπατάτες κομένες κυβάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
2 φλ. φρέσκια ρόκα ή σπανάκι ( ό,τι προτιμάτε )
1/3 φλ. σπόρους ροδιού
1/3 φλ. τριμμένη φέτα
1/4 φλ. καβουρδισμένα φιστίκα Αιγίνης χοντροκομμένα
2-3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
για την σος
2 κ.σ. χυμό ροδιού
2 κ.σ. ξίδι από ρόδι ( ή κόκκινου κρασιού αν δεν βρείτε )
1 κ.σ. μέλι ανθέων
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αλοίφουμε καλά τα κυβάκια πατάτας με λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν καλά, περίπου γαι 30 λεπτά ανάλογα με την ποιότητα.
Χτυπάμε τα υλικά της σος στο μπλεντεράκι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε την ρόκα, από πάνω τα κυβάκια , το ρόδι, το φιστίκι και πασπαλίζουμε με την φέτα και με τα κρεμμυδάκια.
Περιχύνουμε με την σος. Ανακατεύουμε ακριβώς πριν σερβίρουμε και μοιράζουμε χαρά στους καλεσμένους μας.