BACK

Μικρές μπουγάτσες με σφολιάτα και ανθότυρο

Το θαύμα της μπουγάτσας από τα χεράκια σας! Μπορείτε να τη φτιάξετε με δική σας ζύμη ή αν για ευκολία προτιμήσετε έτοιμη καλό θα ήταν να διαλέξετε μια φρέσκια σφολιάτα. Μπορείτε να τη σερβίρετε για πρωινό, κολατσιό ή ακόμα και μετά το φαγητό μαζί με λίγη χωνευτική ρακή!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

220 γρ. ανθότυρο φρέσκο
½ φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ροδόνερο
1 κ/γλ.  γεμάτη κανέλλα
1 αβγό χτυπημένο
1-2 κ.σ. αλεύρι (εάν χρειαστεί)
1 πακέτο φρέσκια σφολιάτα ψυγείου
1 αβγό χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

 


1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τη ζάχαρη, το μέλι, το ροδόνερο, την κανέλλα και το αβγό. Εάν δεν είναι πηκτό το μείγμα, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι.

2. Ανοίγουμε τα δύο κομμάτια ζύμης  σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε τετράγωνο των 40 εκ. Κόβουμε κάθε κομμάτι σε 4 ίσα μικρότερα τετράγωνα (των 10 εκ.).

3. Γεμίζουμε κάθε τετράγωνο με 1 γεμάτη κουταλιά από το μείγμα τυριού και διπλώνουμε έτσι, ώστε να μας βγουν τρίγωνα ή παραλληλόγραμμα, όπως προτιμούμε.

4. Με ένα πιρουνάκι ή με τη ροδέλα για κοπή πίτσας πιέζουμε τις άκρες και για να κλείσουν αλλά και για να έχουν ένα όμορφο τελείωμα.

5. Αλείφουμε με το αραιωμένο αβγό.

6. Ψήνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα.

7. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Σερβίρουμε αμέσως ή σε θερμοκρασία δωματίου.