Μήλα με κεράσια και κρούστα δημητριακών
Εύκολο γλυκό με φρούτα, βρώμη και κορν φλέικς που μπορούν να φτιάξουν όλοι εύκολα.
Συστατικά:
2 μήλα κομμένα σε φέτες
1 κ.σ. ζάχαρη λευκή
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κ.γλ. κανέλα
2-3 κ.σ. γλυκό κεράσι (προεραιτικά)
Για την κρούστα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη ή μέλι
2 κ.σ. αλεύρι
1/2 φλ. γάλα
2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
1/2 φλ. κορν φλέικς
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λεμόνι, τη ζάχαρη και την κανέλλα.
2. Ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι και τη μαύρη ζάχαρη.
3. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε απαλά.
4. Μεταφέρουμε τις φέτες του μήλου σε ένα ή δύο ατομικά μικρά σκεύη για ψήσιμο στο φούρνο.
5. Προσθέτουμε τα κεράσια. (αν τα χρησιμοποιούμε)
6. Σκεπάζουμε τα μήλα με το μείγμα της κρούστας που ετοιμάσαμε και ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί η κρούστα και, αν χρειαστεί, όσο ψήνονται τα μήλα σκεπάζουμε με λαδόκολλα.