Σαλάτα με πορτοκάλι, κρεμμύδια και ελιές
Δημοσιέυτηκε: Mon, 12/09/2013 - 15:55 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:26
Μια διαφορετική σαλάτα του σεφ Τσανακλίδη που δροσίζει το στόμα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο πιάτο.
Συστατικά:
3 πορτοκάλια
1 κρεμμύδι
10 πράσινες ελιές
Ελαιόλαδο
2-3 φύλλα βασιλικού
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο κομμάτια.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες.
Βάζουμε τις ελιές αφού πρώτα αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τέλος προσθέτουμε 2-3 φύλλα βασιλικού.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το χυμό μισού πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tips
Πάντα να βγάζετε το κουκούτσι της ελιάς με το χέρι για να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα δαγκώσετε κατά λάθος κάποιο που «ξέφυγε» από τον παραγωγό αυτόματα εκπυρηνωμένης ελιάς.
Κατηγορία:
Πιάτο:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: