BACK

Παντεσπάνι γλυκό

Ένα γλυκό... γλυκό που αγαπούν τα παιδιά και με το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε παγωτό της αρεσκείας σας! Μια παλιομοδίτικη γεύση που καμιά φορά αναζητούμε και εκείνες τις φορές τίποτα πιο σύγχρονο δεν μπορεί να την αντικαταστήσει!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (1 vote)

Συστατικά:

20 κρόκους αυγών χτυπημένους καλά
20 ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
18 κ.σ.  νισιστές
18 κ.σ. ζάχαρη
στη μύτη μικρού κουταλιού σόδα


Για το σιρόπι
1 φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη

1 σφηνάκι βανίλια

Για το γλάσο
3 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. ζεστό νερό ή γάλα
1 σφηνάκι βανίλια

Οδηγίες:

1. Ρίχνουμε μέσα στη μαρέγκα τμηματικά το νισεστέ, τη ζάχαρη και τη σόδα ανακατεύοντας πολύ απαλά με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.

2. Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάντα απαλά, ώσπου να ενοποιηθούν τα υλικά.

3. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να πάρει χρώμα καστανόξανθο.

4. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 10 λεπτά και φτιάχνουμε ένα σιρόπι.

5. Ραντίζουμε με το σιρόπι το παντεσπάνι που έχει πια κρυώσει.


6. Ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας το νερό με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν μία ρευστή κρέμα.

7. Καλύπτουμε με το λευκό γλάσο σε μια λεπτή ομοιόμορφη στρώση.
 

Tips

Την ίδια συνταγή αν την χωρίσετε σε δύο στρογγυλα ταψιά, θα έχετε έτοιμες βάσεις για μια τούρτα που θέλετε νε φτιάξετε.
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: