Πατάτες γεμιστές με σπανάκι
Ωραίο πιάτο για χορτοφάγους νόστιμο, πλήρες; και χορταστικό, αλλά ελαφρύ. Ένα πιάτο που τα συνδυάζει όλα!
Συστατικά:
4 μεγάλες πατάτες
λάδι
1/2 φλ. τριμμένο κρεμμύδι
2 φλ. ψιλοκομμένο σπανάκι
1/8 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γλ. αλάτι
πιπέρι
1/2 φλ. γάλα ή βουτυρόγαλα ελαφρύ
1/4 φλι. τριμμένη παρμεζάνα ή ρομάνο
πιπέρι καγιέν
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
1. Τρυπάμε τις πατάτες σε 2-3 μεριές με ένα πηρούνι και τις αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
2. Τις ψήνουμε μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι.
3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
4. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα.
5. Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε την περισσότερη σάρκα με ένα κουτάλι. Τη λιώνουμε και την ανακατεύουμε με το σπανάκι.
6. Ξαναγεμίζουμε τις πατάτες με αυτό, και τις πασπαλίζουμε με τυρί και πιπέρι καγιέν. Ψήνουμε στους 190 C για 20 λεπτά.