BACK

Παξιμαδάκια κολίανδρου για σουμάδα

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 φλιτζανιού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 φακελάκια μαγιά
4 μεγάλες κουταλιές κόλιανδρο σπόρους
1 κουταλάκι γαρύφαλλο κοπανισμένο
περίπου 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό

Οδηγίες:

Τοποθετούμε το αλεύρι σε λεκάνη κάνουμε μια λακουβίτσα, ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι και το τρίβουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το λάδι. Λιώνουμε σ’ ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό τη μαγιά και σε ένα άλλο φλιτζάνι τη ζάχαρη. Μαζί με τα γαρύφαλλα και το κόλιανδρο τα ρίχνουμε όλα στη λεκάνη. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε αν χρειασθεί λίγο χλιαρό νερό επιπλέον. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και πλάθουμε 2 φρατζόλες που τις τοποθετούμε σε στενόμακρο καλά λαδωμένο ταψί διαστάσεων 15x25 εκ. Αφήνουμε το ταψί στο φούρνο στους 50 βαθμούς για να "γίνει" η ζύμη και όταν φουσκώσει αρκετά, ψήνουμε στους 170 βαθμούς προσέχοντάς τους.

Κόβουμε τις φρατζόλες όταν κρυώσουν σε λεπτές φέτες (παξιμάδια) τις απλώνουμε σε λαμαρίνες και τις βάζουμε πάλι στο φούρνο, να φρύγουν, σε μέτρια θερμοκρασία. Τις γυρίζουμε και από το άλλο μέρος. Τα παξιμάδια είναι έτοιμα και μοσχοβολούν.

Κείμενο από το βιβλίο Λευκαδίτικη Κουζίνα της Τούλας Σκληρού

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: