BACK

Πίτα με κολοκύθι και κιμά από τα Χανιά

Πίτα με κολοκύθια, κιμά και μυζήθρα. Ένα πεντανόστιμο πιάτο από αυτά που μόνο στην Κρήτη ξέρουν να φτιάχνουν!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1,5 κιλό κολοκυθάκια μεγάλα
500 γρ. κιμά
750 γρ. μυζήθρα κρητική
1 φλ.  λάδι
2 ντομάτες φρέσκες
1 κεφάλι σκόρδο
1 κρεμμύδι
δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
500γρ. φύλλο χωριάτικο για πίτες

Οδηγίες:

1. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι.

2. Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε με το κρεμμύδι.

3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.

4. Κόβουμε τα κεφάλια από τα κολοκύθια, τα πλένουμε, τα κόβουμε ψιλές φέτες και τα αλατοπιπερώνουμε.

5. Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και βάζουμε μια στρώση σε λαδωμένο ταψί.

6. Πασπαλίζουμε με μυζήθρα τριμμένη, με δυόσμο και λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο.

7. Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση και κατόπιν απλώνουμε τον κιμά.

8. Σκεπάζουμε τον κιμά με κολοκύθια, μυζήθρα σκόρδο, δυόσμο και κάνουμε τρίτη στρώση.

9. Σκεπάζουμε την επιφάνεια μ' ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο και στρώνουμε το άλλο φύλλο που επίσης βουτυρώνουμε.

10. Χαράζουμε τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα κολοκύθια και να ροδοκοκκινίσει το μπουρέκι.