BACK

Κοτοπουλάκια με βαλσαμικό ξίδι και λαχανικά

Νόστιμο πιάτο, έτσι όπως μόνο το κοτόπουλο που μαγειρεύεται με χίλιους δυο τρόπους, ξέρει να φτιάχνει που συνδυάζει υγιεινά λαχανικά. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 μικρά κοτοπουλάκια, 300-400 γρ. το καθένα
2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
1 lt ζωμό από κοτόπουλο
3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
10 γρ βούτυρο
2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 μικρά κολοκυθάκια
2 καρότα
1 ρέβα
2 κλαράκια σέλινο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
8 καπελάκια από μανιτάρια

Οδηγίες:

Κόβουμε κάθε κοτοπουλάκι στα τέσσερα και τα αλατοπιπερώνουμε.  Δένουμε τα μυριστικά μας, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και τη δάφνη σε ένα τούλι.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου χωρίς να προσθέτουμε λίπος.

Βάζουμε τα κοτόπουλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι τριμμένο, το δεντρολίβανο και το φύλλο δάφνης.

Ρίχνουμε το ζωμό μέχρι να καλύψουμε τα κοτόπουλα και αφήνουμε να βράσουν τουλάχιστον 45-60 λεπτά.

Πριν να να είναι τελείως έτοιμα, περίπου στα ¾ της βράσης, ρίχνουμε μέσα το βαλσαμικό ξίδι και τ’ αφήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε τα κοτοπουλάκια από την κατσαρόλα και τα διατηρούμε ζεστά. 
Πετάμε το τούλι με τα μυριστικά και χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το ζωμό με λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο για να γίνει αφράτος.

Κόβουμε τα λαχανικά σε όποιο σχήμα θέλουμε και τα βράζουμε al dende, σε διαφορετικό νερό το κάθε είδος.

Μοιράζουμε στα πιάτα κοτόπουλο και λαχανικά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Tips

Αν θέλετε συμπληρώστε με λίγο ρύζι basmati και έχετε ένα πλήρες γεύμα, που θα ευχαριστήσει όλους. Ακόμα και τα παιδιά!
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: