BACK

Σαλάτα σταριού με αρακά, ρόκα και τομάτες

Πλούσια σαλάτα που μπορεί να γίνει και ένα καταπληκτικό γεύμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

6 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια σιτάρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ½ κουταλιές της σούπας ξίδι (από κόκκινο κρασί)
1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας ρόκας, κομμένα στη μέση
3 τομάτες, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
φύλλα ρόκας

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους χύνετε τα 6 φλιτζάνια νερού και προσθέτετε το στάρι. Μόλις βράσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά στη μεσαία ένδειξη.

Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε το στάρι να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει (περίπου 45 λεπτά).

Εν συνεχεία, στραγγίζετε το στάρι και το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι και προσθέτετε το αλάτι.

Χύνετε το μείγμα πάνω στο στάρι και τοποθετείτε το μπολ με το στάρι στο ψυγείο.

Βράζετε τον αρακά μέχρι να μαλακώσει. Τον στραγγίζετε και τον τοποθετείτε σε ένα μπολ με κρύο νερό για ένα λεπτό.

Στραγγίζετε ξανά τον αρακά. Προσθέτετε τον αρακά στο στάρι, το καλύπτετε και το βάζετε στο ψυγείο.

Προσθέτετε τη ρόκα και τις τομάτες στο μείγμα σταριού και αρακά και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε αρκετό αλάτι και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ για σαλάτα. Γαρνίρετε με φύλλα ρόκας.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: