Σαρλότ με φράουλες
Η Σαρλότ με φράουλες του σεφ Παρλιάρου είναι ίσως από τα πιο αγαπημένα Γαλλικά γλυκά που έχουμε στο GOURMED
Συστατικά:
1 πακέτο σαβαγιάρ ή 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ή 1 πακέτο μπισκότα Μιράντα
γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα
300 γρ. ρικότα (ιταλικό τυρί) ή ανθότυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φύλλο ζελατίνας (7,5 γρ.)
300 γρ. γιαούρτι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. φράουλες
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη ζάχαρη με τη μισή ποσότητα τυριού.
Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό, τη λιώνουμε σε λίγο ζεστό και την ενσωματώνουμε στο μείγμα τυριού-ζάχαρης.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύοντας και στο τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι.
Συναρμολόγηση:
Στρώνουμε τον πυθμένα μιας ψηλής φόρμας για σαρλότ με λαδόκολλα.
Γεμίζουμε με το 1/3 της κρέμας, ψιλοκόβουμε από πάνω 100 γρ. φράουλες και καλύπτουμε με μπισκότα τα οποία βουτάμε για πολύ λίγο μέσα στο γάλα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές, κρατώντας μερικά μπισκότα για να καλύψουμε το γλυκό γύρω γύρω.
Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά και ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό.
Βγάζουμε τη σαρλότ από το ψυγείο, «κολλάμε» περιφερειακά τα μπισκότα και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φράουλες.