Σιμιγδαλένιος χαλβάς με βούτυρο και γάλα
Ο χαλβάς όπως δεν τον ξέρουμε οι περισσότεροι. Άκρως αρτίσιμος αφού χρησιμοποιούμε γάλα και βούτυρο. Ένα γλυκό που θυμίζει κάπως πουτίγγα, πολύ γευστικό και νόστιμο! Ιδανικό για απογεύματα με τσάι ή καφέ στο σπίτι με παρέα.
Συνταγή από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου "Εύκρατες Γεύσεις"
Συστατικά:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
400 ml γάλα φρέσκο
200 γρ.βούτυρο
100 γρ. κουκουνάρια
κανέλα ή μαριναρισμένα φρούτα
Οδηγίες:
1. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο
2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε για μία ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη
4. Το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι, το σκεπάζουμε και κατά διαστήματα ανακατεύουμε για περίπου 40 λεπτά.
5. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
6. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε ελαφρά μ’ ένα πιρούνι.
7. Πασπαλίζουμε με κανέλα ή στολίζουμε με μαριναρισμένα φρούτα.