BACK

Σοκολατάκια νηστήσιμα με μανταρίνι

Η νηστεία δε χρειάζεται να είναι μόνο στέρηση. Απολαύστε πικρά σοκολατάκια με φρουτώδη αρώματα. Τα εσπεριδοειδή ταιριάζουν απίστευτα με τη σοκολάτα και το κακάο και το ένα αναδεικνύει το άλλο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.γλ.λάδι
10 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
6 κ.σ. κακάο σκόνη
600 γρ καρύδι χοντροαλεσμένο
250 γρ χυμό από μανταρίνια
500 γρ ζάχαρη
φλούδες από 12 μεγάλα μανταρίνια
2 κουταλιές κονιάκ
1 κ.γλ. κανελλογαρύφαλλα σκόνη

Οδηγίες:

1. Στίβουμε τα μανταρίνια και κρατάμε όσο χυμό χρειαζόμαστε.

2. Καθαρίζουμε τις φλούδες των μανταρινιών από τα κουκούτσια και τις ίνες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

3. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το χυμό μανταρίνι με τη ζάχαρη και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε τον πολτό από τις φλούδες των μανταρινιών και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

4. Προσθέτουμε το κονιάκ και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να σταθεί 20 λεπτά.

5. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μανταρινιού ανακατεύοντας καλά.

6. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 45 λεπτά.

7. Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι.

8. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά σοκολατάκια και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα

9. Τα βάζουμε να στεγνώσουν σε λαδόκολλα και όταν έχουν στεγνώσει και σταθεροποιηθεί τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.

Tips

Στηρίξτε τα στο τέλος με μία οδοντογλυφίδα για να τελειοποιηθούν.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: