Σουφλέ με σελινόριζα, γραβιέρα και σαφράν
Συστατικά:
2 σελινόριζες (1/2 κιλό περίπου η κάθε μια)
500 γρ. πατάτες
100 ml κρέμα γάλακτος
75 γρ. βούτυρο
1 δόση σαφράν (1 γραμμάριο)
1 σκελίδα σκόρδο
300 γρ παρμεζάνα πικάντικη (Αμφιλοχίας)
½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις σελινόριζες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10’. Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και το σαφράν χωρίς να πάρουν βράση μέχρι να πάρει η κρέμα ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Τρίβουμε τη γραβιέρα.
Σε ένα ταψί απλώνουμε σε σειρές τις πατάτες και τη σελινόριζα με λίγο τριμμένο τυρί ενδιάμεσα. Περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος και τελειώνουμε με το τυρί και με τον μαϊντανό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200°C για 20’ περίπου.