Σούπα κολοκύθας
Ένας συνδυασμός μπαχαρικών που δίνουν στην κολοκυθόσουπα ιδιαίτερο άρωμα.
Συστατικά:
½ φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
680 γρ. κομμένη κολοκύθα
2 κομμένα καρότα
1 μικρό κρεμμύδι
1 μέτρια πατάτα, κομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
½-1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρου
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 ποτήρι μπύρα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
½ φλιτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια τριμμένη φέτα
Οδηγίες:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα καρότα στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε την κολοκύθα, την πατάτα και τα μπαχαρικά.
Γυρίστε τα να καραμελώσουν.
Προσθέστε την μπύρα και όταν θερμανθεί, προσθέστε το ζωμό.
Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σουρώστε τη σούπα, κρατώντας χωριστά το ζουμί από τα λαχανικά.
Πολτοποιήστε τα λαχανικά και σουρώστε τα σε ένα λεπτό κόσκινο. Ρίξτε τον πουρέ πίσω στη σούπα. Ζεστάνετε.
Προσθέστε ½ φλιτζάνι κρέμα και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο.
Προσαρμόστε τα καρυκεύματα με κάρυ, κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε τη σούπα προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας τριμμένη φέτα σε κάθε πιάτο.