BACK

Σουπιά με μάραθο και σπανάκι

Κλασική νηστίσιμη συνταγή, εδώ με αρώματα μάραθου και λίγη από την πλούσια γεύση της ντομάτας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό σουπιές
1 φλ. μάραθο
2 φλ. κομμένο σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 μέτρια τομάτα κομμένη σε κυβάκια
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά τις σουπιές.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά

Προσθέτουμε τις σουπιές προκειμένου να πάρουν χρώμα

Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 40-45 λεπτά.

Βάζουμε το σπανάκι, το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, το αλατοπίπερο και λίγο νερό, αν χρειάζεται.

Κλείνουμε ξανά το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα χορταρικά.

Χύνουμε μέσα το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το φαγητό να "ξεκουραστεί" για 10-15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.