Συκωταριά Μυρωδάτη
Ευωδιαστός μυρωδάτος μεζές για ακλό κόκκινο κρασί.
Συστατικά:
1 συκωταριά αρνίσια
1 ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
½ κούπα ρύζι
κούπας ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Ζεματάμε τη συκωταριά και την ψιλοκόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λίγο λάδι.
Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και στρώνουμε τη μισή ποσότητα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και από πάνω ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη και αλατοπιπερωμένη συκωταριά.
Πασπαλίζουμε με το ρύζι και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και 1 κούπα ζεστό νερό.
Ψήνουμε στους 170 °C για 1 ώρα περίπου.
Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως, χωρίς καθυστέρηση.