Τάρτα Πορτοκάλι
Η πιο νόστιμη τάρτα πορτοκαλιού από τα χέρια του καλύτερου ζαχαροπλάστη, του Στέλιου Παρλιάρου!
Συστατικά:
Οδηγίες:
Σ’ ένα μεταλλικό μπολ τοποθετούμε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και βάζουμε το μπολ σε μπαιν-μαρί μέσα σε μια κατσαρόλα νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου το μείγμα φουσκώσει και γίνει λευκό. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας το χυμό πορτοκαλιού. Όταν το μείγμα κρυώσει, το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και τα έχουμε λιώσει σε ζεστό νερό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή και ανακατεύουμε ελαφρά προσθέτοντας την ψιλοκομμένη αρμπαρόριζα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε μια φόρμα "δαχτυλίδι" 25cm διαμέτρου τοποθετούμε πρώτα τη φέτα από το κέικ μελιού και συνεχίζουμε με την κρέμα πορτοκάλι. Αφήνουμε να κρυώσει για 3 ώρες και γαρνίρουμε με την αρμπαρόριζα και τις ροδέλες από πορτοκάλι.
Συνταγές & φωτογραφίες παρμένες από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου "Εύκρατες Γεύσεις"