Τερίνα με 3 Σοκολάτες
Το απόλυτο must γλυκό που θα σερβίρετε όταν έχετε καλεσμένους λάτρεις της σοκολάτας. Για καλά tips γλυκών, δείτε το άρθρο που μας έχει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Συστατικά:
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. λευκή σοκολάτα
6 αυγά
φλ. άχνη ζάχαρη
2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. στιγμιαίο καφέ
1 σφηνάκι ρούμι
Οδηγίες:
Λιώνουμε τις σοκολάτες χωριστά σε μπαίν μαρί. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Ανακατεύουμε κάθε σοκολάτα με 2 κρόκους, 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε προσεκτικά το 1/3 της μαρέγκας και το 1/3 από τη σαντιγί.
Στην κουβερτούρα προσθέτουμε και τον καφέ και το ρούμι.
Σε μία φόρμα ψωμιού 10x24 στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε τα τρία μείγματα με τη σειρά που θέλουμε.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε φέτες.